Optredens 2000-2023

In het theater, in de huiskamer, of in de openlucht? Een zaal met 850 bezoekers of een intiem huiskamerconcert voor 10 personen? Een theatervoorstelling of theater op maat? WhatEverHappens heeft de afgelopen jaren al meer dan 100 keer op de planken gestaan op een veelvoud van locaties en in verschillende stijlen en settings.


148. Muzikale menukaart Restaurant Reuring Wehl

1 december 2023 – Voor de tweede keer waren we te gast bij Restaurant Reuring in Wehl. De gasten kregen een geweldig 7 gangenmenu voorgeschoteld en wij verzorgden met onze Muzikale Menukaart de muzikale omlijsting


147. Muzikale Menukaart Hansenverbond

26 augustus 2023 – Het Hansenverbond uit Zutphen is een bijzondere club mensen. Hetgeen hun bindt is dat ze allemaal Hans heten en allemaal uit Zutphen komen. Ze vierden bij Bello in Hall het 2e lustrum van hun vereniging en wij brachten voor hun onze Muzikale Menukaart.


145. / 146. Voorstellingen Ongekend Doesburg en Loil

24 juni en 8 juli 2023 – We dachten afgelopen februari de laatste voorstelling van Ongekend gespeeld te hebben, tot we door de mensen van De Gasthuiskerk Doesburg en ’t hart van Loil werden gevraagd ook bij hun te komen spelen. Dit waren de aller-allerlaatsten en het was een geweldige afsluiting van een bijzonder geslaagd project waar in het totaal meer dan 700 mensen naar zijn komen kijken en luisteren.


144 Uitvaart Theet Kraaijvanger

11 april 2023 – Muziek is gemaakt om te geven en te delen en de grootste eer die je ten deel kan vallen is om gevraagd te worden bij een uitvaart te zingen. Tijdens de uitvaart van Theet Kraaijvanger in de Martinuskerk te Wehl brachten we een passend nummer.


143 Benefietconcert slachtoffers aardbeving

3 maart 2023 – De gevolgen van de aardbeving in Turkije en Syrië raakten ons diep. Een spontaan idee om met een optreden geld in te zamelen voor de slachtoffers resulteerde binnen een paar dagen in een groots opgezet benefietconcert samen met ’t Hart van Loil. Via onze website kon men stemmen en doneren op muzieknummers. De opbrengst was €3.500 voor Giro 555.


139. /140. /141. /142. Voorstelling Ongekend

27/28 januari en10/11 februari 2023 – In januari 2020 speelden we één keer onze voorstelling ‘Ongekend’ in het Musiater in Zevenaar en toen kwam corona…..
Twee jaar later mochten we met vier voorstellingen eindelijk deze prachtige voorstelling aan iedereen laten zien in de Dorpskerk in Hummelo.

Acht eigenzinnige persoonlijkheden.
Eén gezamenlijke passie: muziektheater. Maar wat betekent 20 jaar vriendschap als er nog zoveel geheimen te ontdekken zijn? In hoeverre kennen zij elkaar werkelijk?
In Ongekend komen kanten van WhatEverHappens aan het licht die tot nu toe zorgvuldig verborgen bleven. Het wordt tijd dat de spelers elkaar opnieuw ontmoeten. In wat er al was, en in wat er nieuw gaat klinken.


138. Vrouwen van Veelzijdig Pannerden

10 januari 2023 – In Café-Zalencentrum De Dijk in Pannerden gaven we voor de dames van Veelzijdig Pannerden een best-of voorstelling. Een uitverkocht huis genoot van ons verrassend en veelzijdig repertoire.


137. Muzikaal Menu Restaurant Reuring Wehl

2 december 2022 – Een uitverkocht restaurant genoot van een overheerlijk 7 gangen menu en wij serveerden onze muzikale nummers persoonlijk aan tafel uit.
Reacties van het publiek: “Een onvergetelijke avond!”


136. Zondagmiddag Zomerconcert Bredevoort

24 juli 2022 – In het prachtige Achterhoekse boekenstadje Bredevoort worden in de zomer elke zondagmiddag concerten en voorstellingen gegeven. Voor 250 enthousiaste toeschouwers hebben we een voorstelling gegeven met een mix uit ons gehele repertoire.


135. Vrienden van WhatEverHappens

24 april 2022 – In de Dorpskerk in Hummelo, die ook als theater dienst doet, gaven we eindelijk de door corona steeds weer uitgestelde voorstelling voor de Vrienden van WhatEverHappens. Een spetterend optreden om ze te bedanken voor de steun die we mochten ontvangen en om samen te vieren dat we 20 jaar bestaan. Uit ons rijke en gevarieerde repertoire konden de gasten zelf kiezen. Mooi om te horen wanneer een van de Vrienden na de voorstelling zegt dat we kunnen ontroeren, vermaken, verblijden en energie geven tegelijkertijd.


134. Rotaryclub Bronckhorst

26 september 2021 – In de gezellige ambiance van Hotel Restaurant De Gouden Karper in Hummelo verrasten we de leden van Lionsclub Bronckhorst met een optreden tijdens hun jaarlijkse meeting. 


133. Reünie Hans Verlaak

10 juli 2021 – In de Theetuin in Vierakker verzorgden we met een optreden het slotakkoord van een driedaagse reünie van de school van Hans Verlaak. De Theetuin in Vorden is een prachtige locatie gelegen op een anderhalve hectare groot terrein, met bijzondere bomen, planten en struiken in een botanische tuin en een mooi knus openlucht theater.


132. Hans Verlaak 80 jaar

16 augustus 2020 – Anne Marie en Roy verrasten hun (schoon)vader met een 20 minuten optreden in de hun tuin in Doetinchem. Anne Marie schreef na afloop: ‘Beste Paul, wat waren jullie goed en bijzonder! We hebben genoten van jullie optreden en van Hans die jullie zo mooi hebben verrast. We hebben een geweldige dag gehad samen en door jullie is dit een onvergetelijk feestje geworden.’


130/131. Voorstelling Ongekend – Musiater Zevenaar

10 en 11 januari 2020 – Na twee jaar voorbereiding speelden we in de foyer van het Musiater in Zevenaar onze 3e avondvullende voorstelling Ongekend. We hebben de voorstelling gepromoot als:

Acht eigenzinnige persoonlijkheden.
Eén gezamenlijke passie: muziektheater. Maar wat betekent 20 jaar vriendschap als er nog zoveel geheimen te ontdekken zijn? In hoeverre kennen zij elkaar werkelijk?
In Ongekend komen kanten van WhatEverHappens aan het licht die tot nu toe zorgvuldig verborgen bleven. Het wordt tijd dat de spelers elkaar opnieuw ontmoeten. In wat er al was, en in wat er nieuw gaat klinken.


129. 2e Try-out Ongekend – Huis van Puck Arnhem

15 december 2019 – Na de eerste try-out in Doesburg hielden we een tweede in het knusse theatercafé van het Huis van Puck. Dé plek om nog eens te proberen of alles overkomt zoals we bedacht hadden.


128. Rabo Ontmoeting 2019

13 december 2019 – Wegens het succes van ons optreden in 2016, werden we door Rabobank Arnhem nogmaals gevraagd om de Rabo Ontmoeting 2019 in de Eusebiuskerk in Arnhem muzikaal te omlijsten. De Eusebiuskerk is met haar prachtige ambiance een geweldige plek om samen met ons repertoire de juiste sfeer te brengen.


127. 1e Try-out Ongekend – Gasthuiskerk Doesburg

27-10-2019 – Na twee jaar broeden, schrijven, componeren en repeteren was de prachtige Gasthuiskerk dé plek om de voorstelling Ongekend voor het eerst aan het publiek te tonen.


126. Sponsordiner Buitengewoon

23-10-2019 – In het Doetinchemse Stadscafé Simons gaf de organisatie van het Theaterfestival Buitengewoon een leuke avond voor alle sponsoren. WhatEverHappens gaf de muzikale omlijsting met de Muzikale Menukaart.


125. Muzikale try-out Ongekend- Filmhuis Zevenaar

9 oktober 2019 – De muzikale try-out van de aankomende nieuwe voorstelling Ongekend was de eerste kennismaking van publiek met onze nieuwe nummers.
Mooie eerste reacties!


124. Roy en Annemarie 50 jaar

6 juli 2019 – Roy Verlaak en Anne Marie Willemsen waren beiden 50 geworden en dat werd gevierd met een gezellig feest in hun mooie tuin in Doetinchem. WhatEverHappens bracht met muziek en theater aan tafel de juiste sfeer voor een geweldig geslaagde avond.


123. Festival Buitenblijk – Zevenaar

1 juni 2019 – Wegens het succes van vorig jaar, werden we opnieuw gevraagd voor het Theaterfestival Buitenblik in Zevenaar. Gelegen op een prachtige plek aan het water van de Breuly, gaven we weer een aantal voorstellingen in de theaterwagens.


122. Ontmoeting Jong en Oud

12 mei 2019 – Een prachtig initiatief in de Ogtent in Duiven om een diner te organiseren waarbij (eenzame) oudere samen met jongeren konden dineren. WhatEverHappens trad op met de Muzikale menukaart en we serveerden weer als vanouds de muzikale gerechten aan tafel.


121. Bijeenkomst verenigingen RABO, NOC*NSF en LKCA

01 april 2019 – Tekst nog invullen


120. Proeverij Zalencentrum Babberich

9 februari 2019 – Familie Reijmer van Zalencentrum Babberich liet met haar Proeverij het beste van de keuken zien. 100 gasten genoten van alle lekkernijen en WhatEverHappens serveerde de extra muzikale gerechten.


119. Liever de Liemers Rotary Fietsronde

30 september 2018 – Rotary Zevenaar organiseerde de 1e editie van de Liever de Liemers Rotary Fietsronde. Fietsen voor een goed doel langs de mooiste plekken van de Liemers. Onderweg viel er veel te genieten met verassende acts en WhatEverHappens verzorgde de slotact bij Restaurant ’t Centrum in Babberich.


118. Open monumentendag Graansilo Wehl

8 september 2018 – Whateverhappens opende de Nationale Monumentendag in de Gemeente Doetinchem met een kort optreden in de Luthers Kerk en daarna speelden we achtereenvolgens in De Kelder en de Graansilo in Wehl.


117. Festival Buitenblik Zevenaar

12 mei 2018 – Tijdens de 10e editie van het openluchtfestival Buitenblik aan de Breuly ontving WhatEverHappens de gasten in een van de theaterwagens. Een ‘hautnahe’ ervaring!


116. Buitenblik Festival Diner

11 mei 2018 – WhatEverHappens opende de 10e editie van het openluchtfestival Buitenblik aan de Breuly. Op de mooie locatie aan het water van Breuly werd het publiek getrakteerd op een bonte mix van cultuur en avontuur voor jong en oud. De gasten van het sponsordiner genoten van onze Muzikale Menukaart.


115. Vrouwen van Nu Vorden

14 maart 2018 – Vrouwen van Nu uit de regio organiseerde voor hun jaarlijkse Ringavond een optreden van WhatEverHappens, in het Kulturhus te Vorden. Het was een volle zaal met meer dan 200 gasten en werd een fantastische theateravond.


114. Filmhuis Zevenaar

21 februari 2018 – Voor de 2e keer opgetreden in de prachtige zaal van het Filmhuis Zevenaar. Dit schreef het Filmhuis op haar FB pagina: “Iedereen heeft genoten van deze muzikale groep die met de grootste professie op ons podium stond. Wat een energie. En voor een uitverkochte zaal.”


113. Oldeshove Wehl

2 februari 2018 – In Oldershove werd een thema-avond georganiseerd om een zorgcoöperatie op te richten. Er zijn best wel veel voorzieningen, maar het ontbreekt aan goede coördinatie die vraag en aanbod bij elkaar brengt. Als slotstuk werd WhatEverHappens uitgenodigd en met bij het thema passende nummers werd de avond succesvol afgesloten


112. Muzikale Menukaart familie Verlaak 

21 januari 2018 –  Hans Verlaak wilde zijn vrouw Inge verrassen voor haar 75e verjaardag en dat lukte! De gasten werden uitgenodigd voor een feestje bij Restaurant Fort Bronsbergen en ze werden in de kelder verrast met een mini-optreden van WhatEverHappens. Tijdens het diner werd het publiek vermaakt met onze Muzikale Menukaart.


111. Buurtorganisaties Wehl in de Graansilo Wehl

13 december 2017 – Ingeborg en Caroline van de Graansilo Wehl namen het initiatief om een aantal buurtorganisatie uit Wehl samen te laten komen voor een inspirerende avond. Tijdens een 3 gangen diner, aangevuld met opdrachten, kwamen er verrassende initiatieven boven en dat was mede te danken aan het passende muziektheater waarmee WhatEverHappens de gasten verraste.


110. Muzikale Menukaart in het Borghuis te Doetinchem 

10 december 2017 – Voor de 3e keer waren we te gast bij Bijzonder Restaurant het Borghuis in Doetinchem, waar mensen met een beperking een werkplek krijgen. Lekker eten, fantastische bediening en dat omringd met muziek van WhatEverHappens. De gasten hadden een fantastische avond!  


109. Open Monumentendag Graansilo Wehl 

9 september 2017 – Op de Open Monumentendag zijn door heel Nederland gebouwen geopend, waar je normaal niet altijd toegang toe hebt. Dubbel genieten wanneer je dan als publiek ook nog extra verrast wordt met muziektheater. We waren te gast in De Graansilo in Wehl, prachtig verbouwd waarbij oude industriële elementen mooi bewaard zijn gebleven.


108. Benefiet Marcel in Oldershove te Wehl

3 mei 2017 – Bijna iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel iemand die getroffen is door kanker. Voor Marcel een reden om een Benefiet Concert te organiseren in Oldershove in Wehl. Samen met een aantal andere artiesten verzorgden we een prachtige avond, waarvan de opbrengst bestemd was voor het KWF. 


107. Muziek bi’j de Naobers

3 april 2017 – Genieten van Theater en muziek bij de mensen thuis. Op verschillende locaties op de Huet in Doetinchem was er weer veel te genieten. Wij waren te gast bij Jan en Marian. Zowel voor het publiek als ons is het bijzonder om een optreden zo ‘Hautnah’ te ervaren.


106. Liemerije Westervoort 40 jaar

17 maart 2017 – Zorginstelling Liemerije uit Westervoort bestand 40 jaar. Meer dan 500 vrijwilligers en werknemers waren te samen in Zaal Wieleman in Westervoort. Tafel voor tafel werden de gasten door ons geamuseerd en verrast met liedjes en acts uit onze Muzikale menukaart!


104/105. Prinsenbal en Pronkzitting On-Ganse Arnhem

21 januari & 24 februari 2017 – In het verleden waren we al vaker te gast bij Carnavalsvereniging De On-Ganse uit Arnhem en dit jaar verzorgden we een optreden tijdens het Prinsenbal en de Pronkzitting in Luxor Live te Arnhem. We brachten een aantal op maat geschreven nummers en tevens een aubade aan oud-wielrenner Maarten Tjallingii, die ‘de zachte G’ in ontvangst mocht nemen.


103. Rabo Ontmoeting in Eusebiuskerk Arnhem

9 december 2016 – Rabobank Arnhem e.o. organiseerde aan jaarlijkse Rabo Ontmoeting 2016 in de prachtige ambiance van de Eusebiuskerk in Arnhem. De hoofdactiviteit was in de kerk en wij zorgden voor een muzikale- en theatrale sfeer op mooie andere plekjes, zoals o.a. in de lift en boven in de 93 meter hoge toren met een prachtig uitzicht over Arnhem. Het was soms ontroerend, soms hilarisch en wat is er mooier dan gasten die uit de lift komen en die direct een danspasje leggen! Een van de bezoekers omschreef het als MAGISCH…….. en dat was het!!!


102. Liever De Liemers Cultuurprijs – Winnaar der Winnaars

8 oktober 2016 – Als Winnaar van De Liever de Liemers Cultuurprijs 2011 waren we uitgenodigd om mee te doen met de Grand Finale ‘ Winnaar der Winnaars’.  Het was een eer om er bij te mogen zijn bij het slotnummer van dit prachtige initiatief, georganiseerd door de Rotaryclub Zevenaar. De negen winnaars van de afgelopen jaren streden om deze Ultieme prijs der prijzen. Naast dat het initiatief goede doelen steunt, was het een prachtig podium voor lokaal talent. Het opende voor iedereen weer nieuwe deuren.    


101. Roadsterclub Nederland bij Wijnhuis Robbers & van den Hoogen Arnhem

24 september 2016 – De Roadsterclub Nederland toerde een weekend door het Oosten van Gelderland en genoot van de vele streekproducten in deze regio. Tijdens de Wijnproeverij bij Wijnhuis Robbers en van den Hoogen in Arnhem, werden de leden totaal verrast op een mini-optreden in de prachtige authentieke wijnkelders van het wijnhuis. ‘Streekproduct’ WhatEverhappens zorgde voor een onvergetelijke akoestische en sfeervolle ervaring.  


100. Avondvullende voorstelling Vrouwen van Nu te Angerlo

22 september 2016 – WhatEverHappens verzorgde de seizoensopening van De Vrouwen Van Nu in Angerlo. We tracteerden het verraste publiek op het complete programma dat we een weekend eerder in Slangenburg op de planken brachten en we feliciteerden ons zelf met ons ✨✨100e ✨✨optreden

100 year anniversary celebration, realistic vector. White background with 3D gold metal numbers and falling shining golden spiral confetti. Festive banner for birthday, wedding party or Christmas sale

99. The Best Off in het Koetshuis van Kasteel Slangenburg  

18 september 2016 – WhatEverHappens gaf op zondagmorgen 18 september een voorstelling in Het Koetshuis van Kasteel Slangenburg.Op de vroege zondagmorgen kon een uitverkochte zaal genieten van ‘The Best Of’ uit ons inmiddels grote repertoire en tevens werd men verrast met een aantal nieuwe nummers. Met een aansluitende wandeling in de prachtige omgeving van het kasteel, kon de zondagmorgen niet beter beginnen  


98. Gouden bruidspaar Theo & Fien

26 augustus 2016 – Theo en Fien Seegers waren 50 jaar getrouwd en vierden dit bij De Bourgondier in Beek. Hoe blij kan een gouden bruidspaar zijn, wanneer deze getrakteerd wordt op een verrassingsconcert van WhatEverHappens. Ze hadden dit totaal niet verwacht en het was ook een stukje waardering van onze kant, voor de vele malen dat ze onze optredens bezochten.


97. Wehl 200 jaar bij Nederland

1 juni 2016 – ‘ Wehl 200 jaar bij Nederland’ werd in Wehl een week lang groots herdacht. WhatEverHappens trad op voor een 500 koppig publiek tijdens een avond vol Wehls talent en sprekers.


96. Muziek bi’j de Naobers

17 april 2016 – Het concept Muziek bi’j de Naobers is in vele steden een succes. Dit jaar werd het voor het eerst in Doetinchem georganiseerd in de wijken Dichteren en De Huet. In 20 huiskamers werden diverse voorstellingen gegeven van maximaal 30 minuten en het publiek kon er uit drie kiezen. WhatEverHappens speelde driemaal in de Bongerd op de Huet en het was een bijzondere ervaring.


95. Verzorgingshuis Haemstate, Westervoort

5 april 2016 – De organisatie van Liever de Liemers had het mogelijk gemaakt om diverse amateurgroepen op te laten treden voor zorginstellingen in de Liemers. WhatEverHappens zei graag ja tegen dit leuke initiatief en de bewoners van Haemstate in Westervoort, een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een lichamelijke beperking of dementie, werden door ons verrast met een aantal passende nummers.  


94. Piet Burghouwt 80 jaar – Westerbouwing Oosterbeek

20 februari 2016 – Piet kende ons niet en hij liet zich adviseren door de mensen van de Westerbouwing. In deze mooie locatie, met uitzicht op de Rijn, vierde hij zijn 80e verjaardag. Het waren zijn woorden dat hij een onvergetelijke dag had gehad, waar wij een grote bijdrage aan hadden geleverd.  


93. Annemieke Hulshof 50 jaar – Schouwburg Musiater Zevenaar

19 februari 2016 – Haar levenspartner Don verraste haar volledig met een gezellige avond in het Musiater, ter gelegenheid van haar 50e verjaardag. Dat hij samen met Paul wat zou gaan zingen had ze wel verwacht, maar dat tijdens het eerste lied de volledige cast van WhatEverHappens van achteren kwam, was de verrassing van de avond. We brachten speciaal voor haar enkele favorieten en een aantal nieuwe nummers.  


92.   50 jarig Huwelijksfeest fam Reuling – De Veerstal Lathum

10 januari 2016 – De familie Reuling was 50 jaar getrouwd en dat werd groots gevierd in de gezellige Veerstal in Lathum. Tafel voor tafel werd genoten van een hapje en drankje én van de gerechten van onze Muzikale Menukaart.  


91.  Rabobank Arnhem e.o. – Eusebiuskerk Arnhem

8 december 2015 – Muzikale omlijsting tijdens een relatieavond van de Rabobank e.o. te Arnhem. De gasten werden in de hal van de prachtige Eusebiuskerk door ons verwelkomd met een warm ‘Our House’. Daarna brachten we onze Muzikale Menukaart, afgewisseld met een ensemble van Het Geldersch Orkest  


90.  Niks meer aan te doen – Huis van Puck

24 oktober 2015 – en afsluiting van een periode. Voor de laatste maal ‘The Best Of’ en dat voor een geheel nieuw publiek in een uitverkocht Huis van Puck in Arnhem. Prachtig klein knus theater en die avond bijzonder betrokken en enthousiaste toeschouwers.  


89.  Niks meer aan te doen – Gruitpoort Doetinchem

9 oktober 2015 – The Best Of! Voor een uitverkochte Gruitpoort in Doetinchem, brachten we een mix van nummers uit de Theatershows ‘Meer Momenten’ en Open.    


88. Mevrouw Stam 90 jaar – Doesburg

14 juli 2015 – Sommigen hebben vrijwel alle optredens van ons bijgewoond en een daar van is mevrouw Stam uit Doesburg. Met groot genoegen brachten we een paar nummers voor haar, ter gelegenheid van haar 90e verjaardag.


87.  Verjaardag Henny van der Lei – Coen’s Bistro Keijenborg 

28 maart 2015 – Mevrouw van der Lei mogen we rekenen tot een van onze vaste enthousiaste fans en daarom nodigde ze ons uit voor een optreden tijdens haar verjaardagsfeest in Coens Bistro te Keijenborg. 


86.  Platgespöld – ’t Brewinck Doetinchem

28 maart 2015 – Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers vindt het belangrijk de streektaal onder de aandacht te brengen en te houden. Streektaal maakt immers een belangrijk deel uit van het cultureel erfgoed in deze streek.Daarom heeft ze het initiatief genomen tot het programma Platgespöld als ode aan het dialect van de regio’s Achterhoek en De Liemers. Tijdens de editie 2015 bracht WhatEverHappens een aantal nummers in het dialect.


85.  Verjaardag Erik Visser – Waag Doesburg

21 maart 2015 – Erik Visser vierde zijn verjaardag in de mooie accommodatie van De Waag in Doesburg. We brachten onze Muzikale Menukaart met met een grote keuze aan bijzondere muzikale gerechten!    


84.  Afscheid mevrouw Spijkers

5 maart 2015 – Muzikale verzorging van het afscheid van mevrouw Spijkers in Crematorium Slangenburg in Doetinchem. Het is een bijzondere eer en ervaring om hiervoor gevraagd te worden 


83.  Niks meer aan doen –  Gasthuiskerk Doesburg

27 februari 2015 – De Gasthuiskerk in Doesburg als decor voor een avondvullend repertoire uit onze twee theatershows ‘Meer Momenten’ en ‘Open’ Fantastisch hoe een nieuw publiek steeds weer verrast wordt.    


82.  Diner Herensociëteit – Gasthuiskerk Doesburg

20 februari 2015 – Tijdens het 210 jarig jubileum van De Herensociëteit uit Doesburg en omstreken, mochten we in de prachtige Gasthuiskerk te Doesburg een optreden verzorgen. 


81.  Galaconcert On-ganse – Musis Sacrum Arnhem

7 februari 2015 – Het Galaconcert van Carnavalsvereniging de On-Ganse is al een jarenlange traditie, die in het Musis Sacrum te Arnhem plaats vindt. Klassieke en populaire muziek voor het goede doel en na afloop van het concert is er een groots galafeest. WhatEverHappens gaf klank en kleur aan de afterparty voor de sponsors.


80.  Nationale Gedichtendag Galluskerk Angerlo

29 januari 2015 – De opening van de Poëzieweek 2015 werd voor Doesburg e.o. gehouden tijdens een feestelijke avond in de Galluskerk te Angerlo,waar stadsdichter Jan Vijn een paar mooie gedichten van bekende dichters liet horen. WhatEverHappens gaf de Muzikale intermezzo’s vorm met een aantal passende nummers. Bijzondere sfeer, leuke mensen! 


79.  Canavalsvereniging de On-Ganse – Westerbouwing Oosterbeek

13 december 2014 – Op de prachtige locatie van de Westerbouwing met uitzicht over de Rijn, waren we te gast op het jaarlijkse feest van Carnavalsvereniging de On-Ganse uit Arnhem, waar we onze Muzikale menukaart brachten. Het werd een bijzondere avond met een zeer enthousiast publiek.


78.  Muzikale Menukaart bij Het Borghuis Doetinchem

29 november 2014 – Voor de 2e keer waren we te gast bij Bijzonder Restaurant het Borghuis in Doetinchem, waar mensen met een beperking een werkplek krijgen. Lekker eten, fantastische bediening en dat omringd met muziek van WhatEverHappens. De gasten hadden een fantastische avond!


77.  Voorstelling in de Dorpskerk Hoog Keppel

26 oktober 2014 – KeppelCultuur en de Dorpskerk Hoog Keppel hebben de handen in één geslagen om evenementen in en om de Dorpskerk te organiseren. WhatEverHappens werd ook uitgenodigd en het publiek kon genieten van een compilatie uit onze 2 theatershows.


76.  Opening Gasthuiskerk Doesburg

29 augustus 2014 – De Gasthuis Kerk in Doesburg is prachtig gerestaureerd en doet nu dienst als culturele ontmoetingsplek met evenementen en voorstellingen. WhatEverHappens verzorgde een gedeelte van de Opening.


75.  Tuinfeest André en Wouter Bruns Zevenaar

24 mei 2014 – André werd 50 en Wouter 11 en dit was aanleiding voor een feest in de prachtige tuin van de familie Bruns.


73/74.  Theatervoorstellingen OPEN – Schouwburg Amphion Doetinchem

7 & 8 februari 2014 – Na het succes in Zevenaar, speelden we ook voor twee uitverkochte zalen onze voorstelling OPEN in de Kleine Zaal van Schouwburg Amphion te Doetinchem. Door de carré-vorm van het theater was het weer een volledig nieuwe ervaring.


71/72Theatervoorstellingen OPEN – Musiater Zevenaar

2 & 3 november 2013 – Na de 1e theatershow ‘Meer Momenten’ in 2010 was het nu tijd voor ‘OPEN’, onze nieuwe 2e avondvullende muziektheater show. Nieuwe muziek, nieuwe looks en dat alles onder regie van Jos Spijkers.


70.  Favoriet FM Zevenaar

6 oktober 2013 – Op Favoriet FM ontvangt Hans Jansen elke zondagmorgen gasten uit de regio in zijn programma ‘Beij Hans um de Taofel’. Wij waren uitgenodigd om te vertellen over onze aanstaande nieuwe Theatershow OPEN en hebben live een aantal nummers ten gehoren gebracht.


69.  Opening seizoen Rotary Zevenaar

29 augustus 2013 – Samen met de Rotary Zevenaar heeft WhatEverHappens in het verleden al verschillende projecten gedaan. Tijdens de opening van hun seizoen hebben we enkele nummers van onze nieuwe theatershow OPEN laten horen en daarnaast hebben we een presentatie gehouden over hoe onze bijzondere rode Barvleugel uiteindelijk een plek heeft gekregen in het Musiater.


68.  De Oude Rechtbank Eindhoven

24 augustus 2013 – Ook Brabant komt niet om WhatEverHappens heen. We speelden er onze Muzikale Menukaart in De Oude Rechtbank in Eindhoven. Het historisch mooie pand is momenteel niet alleen een gezellig restaurant, maar ook een plek voor culturele evenementen en -ontmoetingen.


67.  Bijzonder Restaurant Het Borghuis Doetinchem

23 februari 2013 – Optreden in Bijzonder Restaurant Het Borghuis in Doetinchem is altijd een feestje. Het Borghuis is een gezellig restaurant en geeft een werkplek aan mensen met een beperking. WhatEverHappens bracht die avond haar Muzikale Menukaart.


66. Rabobank De Liemers in De Verzameling Westervoort 

17 januari 2013De Verzameling in Westervoort is een inspirerende omgeving en was het decor voor een optreden voor de Rabobank De Liemers. WhatEverHappens bracht met succes de Muzikale Menukaart.


65.  Uitvaart mevrouw Reuling-Kaal

5 november 2012 – Muziek is gemaakt om te geven en te delen en de grootste eer die je ten deel kan vallen is om gevraagd te worden een uitvaart muzikaal te verzorgen. Op 5 november werd mevrouw Annie Reuling-Kaal begraven en voor de viering in de Martinus Kerk in Wehl werd samen met de familie een passend repertoire gezocht.


64.  Mevrouw Voogt 80 jaar

3 november 2012 – Mevrouw Voogt werd 80 jaar en de Westerbouwing in Oosterbeek was de locatie waar WhatEverHappens een gastoptreden mocht geven. Een nieuw publiek werd verrast met een paar pakkende acts en nummers!


63.  Muzikale Menukaart bij ‘Liever de Liemers’

27 oktober 2012– Voor de 6e keer werd de Liever de Liemers Cultuurprijs uitgereikt en de winnaar van 2012 was Danspodium Zevenaar. Als winnaar van vorig jaar was WhatEverHappens uitgenodigd om een muzikale invulling te geven tijdens het gezellige galadiner, voorafgaand aan de prijsuitreiking. Leden van de Rotary Zevenaar en sponsoren werden culinair verrast door Topkok Toine Smulders van Restaurant Villa Copera in Tolkamer. De gasten konden als extra bij- of tussengerecht kiezen uit de Muzikale Menukaart van WhatEverHappens en dit ‘gerecht’ werd persoonlijk aan tafel geserveerd.  Een bijzondere ervaring voor zowel de gasten als voor ons!  Klik hier voor de Muzikale Menukaart.


62.  Culitainment Lyons Club Doetinchem

16 oktober 2012 – De gezamenlijke Lions Clubs in Doetinchem organiseerden een Culitainment avond in het mooie nieuwe gebouw van het Graafschap College te Doetinchem. WhatEverHappens verzorgde een ‘op maat gesneden’ optreden voor een enthousiast publiek. De opbrengst van de benefietavond kwam geheel ten goede aan de vrijwilligersorganisatie Spindo, die sport- en vrijetijdsbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke handicap in de regio Achterhoek en Liemers. Spindo ontving een cheque ter waarde van €10.000 

Het project was tevens een leerproject voor leerlingen van het Graafschap College. Topkok Toine Smulders, de wereldkampioen koken 2008 en eigenaar van Restaurant Villa Copera, verzorgde samen met studenten van een aantal horecaopleidingen van het Graafschap College het schitterende 4 gangen diner in een prachtige tot sfeervolle eetzaal omgebouwde 


61.  Start culturele seizoen Zevenaar

9 september 2012 – De start van het culturele seisoen is in Zevenaar altijd het Liemers Cultureelfestival. Een veelheid aan artiesten trad op in de binnenstad waaronder ook WhateverHappens. De recensie in de krant was lovend. Klik hier voor de recensie


60.  Doesburg – Huiskamervoorstellling mevrouw Stam

7 juli 2012 – WhatEverHappens gaf in Doesburg een huisconcert voor de verjaardag van mevrouw Stam (de moeder van Zwaan). Een bijzondere ervaring voor zowel publiek als ons, om zo close iets over te brengen!


59.  Achterhoek Benefiet Night

16 maart 2012 – Het 75-jarig bestaan van de Rotary Club Doetinchem vormde de aanleiding voor een spetterende Benefietavond waarvan de opbrengst voor regionale goede doelen bestemd was. Ernst Daniel Smit, topmuzikanten, jong talent, leden van de legendarische ‘R&B Soulshow’, de dansers van Lèfamm, de Beatsliders en WhatEverHappens zorgen voor een fantastische muzikale show in een volledig uitverkocht Amphion.


58.  De Creatiefste Ondernemer Zevenaar

15 februari 2012 – WhatEverHappens verzorgde een spectaculair programma in het Musiater te Zevenaar en maakte de jury bekend dat Jan Pijnappel van de Grutterij Molen de Hoop de Creatiefste Ondernemer 2012 van Zevenaar is! http://www.molendehoop.com/ 


57.  Reprise Meer Momenten in Musiater Zevenaar

20 januari 2012 – Voor de laatste keer werd met succes nogmaals de voorstelling ‘Meer Momenten’op de planken gebracht in het Musiater te Zevenaar en kon het puibliek in de Liemers ook kennis maken met WhatEverHappens. In totaal hebben nu meer dan 1.500 bezoekers de voorstelling gezien.


56.  Favoriet FM Studion Zevenaar

18 januari 2012 – Te gast bij het dialectprogramma van Hans Janssen op Favoriet FM in Zevenaar. Live brachten we ‘Telkens weer um’ en Momenten’


55.  Graafschap TV

7 december 2011 – Te gast bij Graafschap TV in het Amphion te Doetinchem.


54.  Vrijwilligers Zevenaar

6 december 2011 – Samen met nog een aantal regionale artiesten trad WhatEverHappens op in het Muziater te Zevenaar en kregen de vrijwillgers eens verdiend een avondje uit voor al het belangenloze werk wat elk jaar weer door hun verricht wordt.


53.  Liever de Liemers Cultuurprijs 2011

15 oktober 2011 –

Het Musiater in Zevenaar: Na een spannende strijd tussen vijf genomineerden, koos een vijfkoppige vakjury voor WhatEverHappens!

Klik hier voor interview in De Gelderlander van vrijdag 4-11Klik hier voor een eerste reactie van De Gelderlander – Zondag 16-10Klik hier voor de Weekkrant – Zondag 16-10Klik hier voor Gelderlander – Maandag 17-10


51. Zwarte Cross

17 juli 2011 – WhatEverHappens op de Zwarte Cross? Ja, zondag 17 juli stonden we op de Lichtenvoordense klei in de Theatertent. De organisatie had ons gevraagd een muziektheaterprogramma ‘op maat’ te maken en dat in het dialect! Een onvergetelijke ervaring! De regie was in handen van Jos Spijkers.


50.  Spektakeltour Wehl

11 juli 2011 – De door Hans en Rita Keuper georganiseerde ‘Achterhoek Spektakeltour’ deedt dit jaar weer Wehl aan. WhatEverHappens werd tijdelijk omgedoopt tot Watterookvankump en het optreden was een try-out voor de komende Zwarte Cross


49.  D’rom Sinderen

Wandelen in het mooie bos van Sinderen en je dan laten verrassen door een act, muziekband of iets anders dat de kijker raakt. Van een happening voor vrienden, is de D’rom uitgegroeid tot een waardevol jaarlijks terugkomend cultuurfestival in de achterhoek. Het was een feestje om mee te mogen doen!


48.  Bronckhorst – Bouwbedrijf ten Brinke

7 januari 2011 – Bouwbedrijf ten Brinke is een van de toonaangevende bouwbedrijven in Oost Nederland. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het managementteam, de projectleiders en de partners hebben we een optreden verzorgd in de Kapel van Bronckhorst, het oudste stadje van Nederland.


47.  Vrijwilligerswerk Duiven

9 december 2010 – Tijdens de uitreiking van de Vrijwilligersprijs 2010 van de gemeente Duiven werd een compilatie van ons programma ‘Meer Momenten’ opgevoerd. 300 personen ‘nieuw publiek’ waren zeer enthousiast.    


43. / 44. / 45. / 46.  Meer Momenten

13, 14, 18 en 19 november 2010 – Meer Momenten was het eindresultaat van een creatief proces van jaren. Het doel werd in 2006 neergezet om een eigen theatershow te maken! In 2009 hebben we ‘Momenten’ 2x opgevoerd in Amphion en hiervan was de voorstelling ‘Meer Momenten’ een upgrade. Een enerverend proces met als resultaat:  Vier volle zalen en Enthousaste reacties!


42. Mevrouw Mercus 70 jaar

19 september 2010 – Optreden voor de moeder van ‘onze Peet’. 30 minuten een close optreden op maat voor 15 personen. Helmaal ons ding!


41. Festival Gevaarlijk Goed – De Lindenberg Nijmegen

18 september 2010 – Op het Festival Gevaarlijk Goed worden theatergezelschappen uitgenodigd die in het voorgaande seizoen bijzondere voorstellingen hebben gemakt.. WhatEverHappens was vereerd ook uitgenodigd te zijn.


40.  Huisartsenvereniging Regio Doetinchem

26 mei 2010 – Het was de tweede keer dat we in de Gruitpoort in Doetinchem mochten optreden en dit keer voor de Huisartsenverenging Regio Doetinchem. Het was voor ons een leuke try-out voor een aantal nieuwe nummers voor onze komende voorstelling ‘Momenten 2010’. Naast een paar vaste fans was ook het nieuwe publiek enthousiast!


33. / 34.  Momenten’ Amphion Doetinchem

15 en 16 mei 2009 – Het eerste avondvullende programma! Twee uitverkochte zalen, overweldigende reacties en een lovende recensie. 

Klik hier voor de recensie in de Gelderlander


32.  Filmhuis Zevenaar

28 januari 2009 – Voor de tweede keer een optreden in het Filmhuis Zevenaar in een uitverkochte zaal. Weer een fantastische ervaring om met een try-out zo ‘close’ op te kunnen treden! Wat een verrassing was het om zelf eerst het gevoel te hebben dat je nog lang niet klaar bent met de voorbereiding voor onze aanstaande show in de Amphion en dan toch zo overladen te worden met complimenten. Al met al was het zonder veel choreografie toch een ‘bewogen’ voorstelling!


31.  Wehls talent

25 oktober 2008 – Meer dan 500 toeschouwers in een bijna uitverkocht KBC in Wehl. AMDG, Karin & Caroline, Stillewald kapel, The Starfighters en Whateverhappens zorgden voor een onvergetelijke gezelllige avond vol muziek en amusement. Naast een tweetal nummers samen met AMDG toonde WhatEverHappens 20 minuten van haar nieuwe programma.


29.  Filmhuis Zevenaar

16 januari 2008 – Het Filmhuis Zevenaar is naast een filmtheater ook elke woensdag het podium voor een theatervoorstelling. Het is een knus klein en gezellig theater met 50 stoelen en we speelden op een paar meter van het publiek. De meest intense podiumervaring tot nu toe!


27.  Rabobank Graafschap-Midden

23 mei 2007 – In de Kleine Voorhuiszaal van Schouwburg Amphion te Doetinchem hebben we tijdens de ledenvergadering van Rabobank Graafschap-Midden een sfeervol optreden verzorgd. De avond stond ook in het teken van de uitreiking van de aanmoedigingsprijzen 2007.


26.  Rotary Club Doetinchem Oude IJssel

19 mei 2007 – In het weekend van 18 t/m 20 mei 2007 organiseerde de Rotary Club Doetinchem een internationale uitwisseling met gasten uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. Het was het eerste concert van WhatEverHappens waar we in 4 verschillende talen hebben gezongen. We hebben ‘La Montagne’ van Jean Ferrat en ‘Ab heute verliebt’ van Malediva aan ons repertoire toe kunnen voegen.  Het optreden vond plaats in het knusse theater van het Metzo College te Doetinchem.


24.  Carolien

24 februari 2007 – Herman Brood, Kane, Tröckener Keks, de Kast en nog vele anderen hebben op het podium van Café Heeze in Steenderen gestaan. Wat een eer om ook hier op te mogen treden. Leo Teunissen en Carolien Beijer zijn vaste gasten in deze kroeg en wat bedacht Leo toen Carolien 40 werd? Hij nodigde als verrassing WhatEverHappens uit voor een voorstelling op maat, speciaal en alleen voor Carolien.


23.  Gemeente Doetinchem

2 januari 2007 – Het winnen van twee prijzen tijdens het Open Podium in 2006 betekent publiciteit en dat betekent dat je wordt uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Doetinchem. Samen met de Jazzformatie Bluesflu hebben we de muzikale intermezzo’s verzorgd.


22.  K V Interimmanagement

21 december 2006 – Een prachtig kasteel, een Kerstdiner, leuke mensen, een perfecte sfeer en een ‘klupske’ muzikanten dat zich helemaal in z’n sas voelde. Dat was het decor in Kasteel Amerongen op donderdag 21 december. K V Interimmanagement gaf er het jaarlijkse Kerstdiner en WhatEverHappens mocht als ‘break’ tussen de gerechten een concert geven. Het was een bijzondere 


21.  Open Podium on tour 2 – De Gruitpoort

15 december 2006 – Het gezellige theater van de Gruitpoort in Doetinchem was het slotdecor van Open Podium on tour 2006. Alle finalisten traden voor de laatste keer samen op, waarna ze allemaal geïnspireerd hun eigen weg gingen, op naar de volgende artistieke uitdaging!


20.  Muziekvereniging De eendracht

25 november 2006 – Het 75 jarig jubileum van Muziekvereniging De Eendracht in Wezepe was aanleiding om eens flink uit te pakken. De sporthal werd omgebouwd tot een heus theater en WhatEverHappens werd uitgenodigd om samen met het orkest een zaal van 800 toeschouwers te vermaken. Naast 20 minuten eigen repertoire, was het gezamenlijke optreden, met muziek van de Lion King, een van de hoogtepunten van de avond.


19.  Open Podium on tour 1 – Barghse Huus

Oktober 2006 – pen Podium on tour is een reeks van 3 concerten waar alle finalisten op mogen treden, die meegedaan hebben met het Open Podium dat Schouwburg Amphion te Doetinchem elk jaar organiseert. Theater het Barghse Huus verzorgde de aftrap en samen met Juweel, S.T. Nelles & Smeitink, Morphine & Chocolate en Stratos-Phere werd een vol gevulde zaal verrast met een gevarieerd avondje theater.


18.  Open Podium finale

23 september 2006 – Schouwburg Amphion organiseert jaarlijks het Open Podium. Een perfecte mogelijkheid voor amateurtalent om voor breed publiek op te treden. Na het behalen van de voorrondes, stonden we in de finale samen met Juweel, S.T. Nelles & Smeitink, Morphine & Chocolate en Stratos-Phere. Het resultaat? De Persprijs en de Publieksprijs!


17.  Zang en Ontspanning Doesburg

20 april 2006 – Het koor Zang en Ontspanning uit Doesburg organiseert jaarlijks een korenavond.WhatEverHappens werd uitgenodigd voor een gastoptreden.


15.  16.  Stadsfeest Doetinchem

2 september 2005 – Het stadsfeest in Doetinchem is uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste evenementen in de Achterhoek. Meer dan 100.000 bezoekers bezochten de laatste jaren het Stadsfeest. WhatEverHappens verzorgde een spetterende opening en samen met Muziekvereniging AMDG uit Wehl werd een aantal nummers gebracht van de musical de Lion King.


14.  Huize ’t Waliën

26 juni 2005 – Huize ’t Walien is een prachtige villa in Warnsveld waar een aantal ouderen zelfstandig wonen. Een aantal malen per jaar worden er huiskamerconcerten georganiseerd. WhatEverHappens gaf er een optreden. Een bijzondere plek en een bijzondere ervaring om zo ‘close’ te mogen optreden!


13.  Bianca en Jurgen

3 juni 2005 – Het zingen van een trouwmis was niet het eerste doel van WhatEverHappens, maar we hebben het met plezier gedaan. Naast een aantal nummers uit ons vaste repertoire hebben we speciaal voor Bianca en Jurgen ‘The Weddingsong’ gezongen.


12.  AMDG voorjaarsconcert

24 april 2005 – Fanfare orkest AMDG uit Wehl is een van de betere orkesten uit de regio en de jaarlijkse concerten in het Koningin Beatrix Centrum worden altijd druk bezocht. WhatEverHappens werd uitgenodigd voor de presentatie en de gezamenlijke opvoering van een aantal nummers uit de Musical The Lion King. Daarnaast hebben we nog een aantal nummers uit het eigen repertoire gebracht.

MEDION DIGITAL CAMERA

11. ’t Borghuis

21 januari 2005 – Iedereen die er wel eens geweest is kan dit beamen: ’t Borghuis is het meest verrassende eetcafé van Doetinchem. Op initiatief van Zozijn en Stichting RADAR ontwikkeld, biedt ’t Borghuis een leer- en werkplek aan ca 20 personen uit de doelgroep waar beide instellingen hun diensten aan verlenen. WhatEverHappens werd uitgenodigd om de muziek te verzorgen tijdens ‘Het Muzikaal Buffet’.

MEDION DIGITAL CAMERA

10.  ’t Zandfestijn Bredevoort

21 augustus 2004 – Het historische vestingsstadje Bredevoort heeft zich sinds 1993 ontwikkeld als boekenstad. Het project is meerdere malen nationaal en internationaal onderscheiden. Internationaal werkt het samen met andere boekensteden en met het Duitse kunstenaarsdorp Schöppingen.   Naast de bekende verlichte gondeltocht wordt er op het plein elk jaar ’t Zandfestijn georganiseerd, waar we als WhatEverHappens hebben opgetreden. Koude temperatuur, maar warme reacties!


9.  Oldeshove personeelsfeest

27 september 2003 – Tijdens het personeelsfeest van Oldeshove in Down Town in Wehl, werden de gasten een halfuurtje vermaakt door WhatEverHappens.


8.  Paul en Jolanda

30 augustus 2003 – Optreden op je eigen feestje? Wat is er leuker dan je vrienden en familie laten zien dat je onderdeel bent van een bijzondere groep en dat het erg leuk is om samen mooie dingen te maken! Wij (Paul en Jolanda) geven altijd een feestje wanneer we daar zin in hebben en niet zo zeer wanneer het moet. Op 30 augustus was het zo’n dag. Een grote tent, Vamp till Q als band, een varken aan het spit en alle familie, vrienden en buren uitgenodigd. Het was super gezellig!


7.  Wehls talent

2 en 3 november 2003 – Voor het eerst samen op een groot podium, een perfecte geluidsinstallatie en 400 mensen publiek. De positieve reacties waren overweldigend. Het was tijdens ‘Wehls talent’ dat ADMG samen met Theatergroep Niweto organiseerde. Een podium voor amateurtalent uit Wehl en omgeving. Na het optreden was het al snel duidelijk. Dit smaakt naar meer!


6.  Opening KBC

28 september 2002 – Het Koningin Beatrixcemtrum in Wehl had een grondige renovatie ondergaan en WhatEverHappens werd gevraagd om de opening te doen met een ‘voorstelling op maat’.


5.  Bonsen & Reuling – Afscheidsfeest Bennie Reuling

31 mei 2002 – Bennie Reuling is geen onbekende voor ons. Hij is vanaf de oprichting een actief lid van Theatergroep Niweto, waar ook een aantal van ons bij betrokken is. Bennie ging met pensioen en Bonsen & Reuling vroeg ons om voor hem op te treden. Dit was zijn wens, maar jammer we hadden geen tijd. Geintje! Volslagen verrast werd hij een aparte zaal binnengeloodst en hebben we een halfuur lang een optreden voor hem verzorgd.


4.   Weja , Afscheid Henk Reuling

27 april 2002 – Henk Reuling ging met pensioen en Weja Interieurbouw vond dat Henk wel een beertje verwend mocht worden tijdens zijn afscheid. Als echte meuziek- en theaterliefhebber werd hij door Whatever getrakteerd op een voorstelling op maat.


3.   Verjaardag Herwie Cornelissen, Ravesteijn

2 maart 2002 – Optreden tijdens verjaardagsfeest Herwie Cornelissen


2.  Rabobank  Ledenvergadering

18 september 2001 – Het eerste optreden voor echt publiek. De Ledenvergadering van de Rabobank in Wehl werd opgefrist met een optreden van Whatever en konden zo aansluitend de ICT goeroe en trendwatcher Robby Cremers introduceren.


1.  Huwelijksviering Chris en Amanda

6 juli 2001 – Voor het eerst op de planken tijdens de huwelijksviering van Chris en Amanda in het Gemeentehuis te Wehl